Jump to content
TorGuard

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. I have the same problem and made a post about it as well. Maybe together we can all figure this out? Or like said above, its not on our end.
  3. Hello everyone, First, thank you for reading. I tried working with support, but in the end all their suggestions did not help. So I am now turning to all of you for some info and guidance. To start, I originally had the standard vpn service. Before I switched to the 10Gb premium option, I had the same problems I do now. With the standard vpn service, I typically obtained speeds of 100-120 Mbps down. I tried different local connections (bay area) and I tried all different encryption, both protocols, and both tunnel types openconnect & openvpn. I did not use a proxy and I tested my situation using a "speed torrent" that is a open legal torrent shared to see how connectable / fast you are. Link is here: http://torrent.unix-ag.uni-kl.de/ When not using VPN, I get full saturation of my connection, 400Mbps down consistently. I know I may not hit my full d/l speed when using a vpn, I'm no fool. I do feel however I should be able to obtain better speeds than what I am experiencing now. The issue above is why I switched to the 10Gb premium network. My thought was maybe it was the VPN not being able to provide the speeds it claimed or the servers I was connecting to that are local to me were super saturated. Unfortunately, I experience the same speed issues with the 10Gb network. I communicated with support a few times and I'll post what they said to try below. The suggestions they made did not help me in regards to my speed issue: "What speeds are you seeing over vpn on speedtest.net please, connect using UDP port/auth 995 cipher AES-128-GCM and using tunnel type openconenct for comparison, also do you use socks5 proxy on Qbittorrent before vpn ? Let us know if you have any further questions. Kind Regards TorGuard Advanced Support" "Hi Anthony - speeds can fluctuate on both our service but more so on torrents, it all depends on the quality of the seeds, have you tried tunning the 1bitorrent settings? are you using TCP or UDP? TCP is normally best when using torrents. Kind Regards TorGuard Advanced Support" "You can try open a port, when using a VPN you are not as connectable as without a VPN. Please make the request here from within your account area Services --> My Services --> Manage >> Request Port Forward Before making the request you would normally connect to the location you want and then visit iplocation.net and enter this IP that it shows you, we would suggest doing some speed tests and finding the right server for you first. Once the request is in you will receive a port forward activation email, follow the instruction sent in this to connect to your port forward IP and remember when testing the port, make sure that the software or service is running and using the port you want to open. Kind Regards TorGuard Advanced Support" This last recommendation I did do. But, even after opening a port nothing changed. However, I am not the most knowledgeable person when it comes to vpn and network characteristics, so I may not be either opening the right port or applying the correct setting to the torguard app or my router (if needed for the open port). If anyone can help me I would greatly appreciate your time and comments. Info if needed: Running Windows 10 connection: 400 / 25 Mbps Running torguard desktop software. Not installed on my router at this time Using Qbittorrent
  4. yea i have the same issue. been doing some google searches trying to get a feel for others experience w/ the 10g service relative to the standard. standard I get the 500-600mb that the support rep speaks of. Unfortunately that IP range for the servers close to me are blocked by my ISP for sending emails and theyve also had a 30-40% increase in ping lately for reasons above my paygrade, but that im not confident will be resolved. so ultimately I was willing to sign up for the 10g as a means to "potentially" unblock the isp email, but if not - to provide me with better speed. well the good news is that it did unblock my email, so theres that. it also reduced my ping to EXACTLY what it was on the non 10g servers before whatever happened; happened. (i use the same locale for 10g and non 10g). If torguard hasnt always been so helpful and forward, one would think they began artificially slowing down the standard ping to make the 10g more attractive. Unlikely though as 10g was around long before that began happening afaik. Anyhow - getting off topic. As for speeds. my regular 500-600 (of my 1g line) of which i was totally satisfied with (getting via the non premium servers) is reduced to 200-300mb tops with the premium server. I tried last night and figured id wait till today since it was sunday night, probably heavy traffic. But today at the butt crack of dawn, same thing. At this point, not sure ill keep it. You would think its simply congestion and they need to add more servers per locale (but do they plan to?), and on the other hand, id like to think theres still a ton more traffic per server on the standard relative to the 10g so it has to be something else. In the end, out of my hands
  5. little late but i just signed up to the 10g and am getting half the speeds that I get with the non 10g, same settings. Disappointed. going to check that thread you linked and pray, otherwise ill probably be dropping it obviously. 500-600 non 10g. 200-300 10g. cant understand it unless theyre abysmally overloaded or something.
  6. klepp0906

    10gbit network addon

    oiiiii it did UN block my emails from being sent. so in short - it put my ping back where it was (being honest, not confident whatever changed with the standard servers that tanked it would be fixed) and it gave me an unblocked IP so i can actually send emails again (which wouldnt be fixable persay). all for the cost of some monies, and my throughput taking a fierce nosedive. Cant surmise why being on the 10g premium network would amount to half the throughput but to be fair, my vpn speed is still more than a lot of folks non vpn speed. Still doesnt feel good to pay for all that bandwidth and get ~30% of it. digressing.
  7. klepp0906

    10gbit network addon

    whelp, i bit the bullet. isp blocking ip ranges from sending emails, i figured this was a chance to fix the chicago ping from the shared ips that took a nosedive and maybe just maybe let me send emails again (havent tested that yet). while it did fix the ping issue (my ping is now the same as it was on the chicago shared IPs before whatever happened - happened) my throughput took a nosedive which makes no sense. same encryption. same port. i get a bit less than 300mb out of my gigabit connection. whereas on the normal public chicago vpn i get 500-600. Disappointing, was hoping it would be the one service addon to rule them all. Any ideas why on earth it would not only be slower, but substantially slower when tested back to back vs a standard one?
  8. Yesterday
  9. klepp0906

    10gbit network addon

    So shopping around considering modifying my services and i noticed the premium network option. Does this still provide you with your own server choice? Also can you expect a better download speed and ping? I have a gigabit connection and as you can imagine, it takes a beating on the regular network. Would the 10gbit one make a difference?
  10. figured it out. VPN noob. Didnt realize that some of the planets scum use these for spam, and the ISP has no choice but to block said IP ranges. Users such as myself pay the price. the good news is, i might be potentially forced into paying for a dedicated IP from you guys - so win for you
  11. any word or update on this? couldnt guess how long these things take - but I dont wanna keep high hopes if this is gonna be the new normal. a 20ms difference isnt a lot for some things, but will change the way I use the vpn for sure.
  12. ok - only seems to happen from 1 of my (unfortunately my main) email server. The rest are ok. Some digging online comes up with nada from torguard explicitly but mentions vpn's in general and says i may need you guys to white list the email/isp?
  13. I could swear this was working in the past, any idea what may have changed that is preventing me from being able to send emails through the outlook client when connected?
  14. I received no warning, no BSoD, just reboots. I was unable to use it during my trip. When I returned, I went through old backups and found 0.3.84. That works well. As my message stated, I was looking for links to the archived versions like 3.90 that was working.
  15. Hi Everyone, Is there a way of sharing my VPN connection on MacOS using Open Vpn instead of L2TP?
  16. Last week
  17. Hello, I have my own SOCK5 (Based in Canada) that I want to use to connect with my VPN. I go into my vpn and pick a random server then More Settings > Proxy > Specify custom proxy server. This is where I enter my SOCK5 Details the ip address and port. Now When I save and click connect the vpn never connects and has a red TCP_CONNECT. I am using SOCKS5 that are on the Torguard website.
  18. dilettante

    TorGuard Client v3.94.0

    Thanks! That worked perfectly.
  19. Hi Mike You can set torguard to start on boot and automatically connect on app start, with the "Block internet when not connected" and "seamless reconnect" options checked it will immediately block access to all apps as soon as it's loaded. Regards
  20. Support

    TorGuard Client v3.94.0

    Please, open task manager, kill the process torguarddesktopQT.exe and retry the update - it should now work fine. Regards
  21. dilettante

    TorGuard Client v3.94.0

    Update to 3.94.0fails with message, "Error opening file for writing: C:\Program Files (x86)\VPNetwork LLC\TorGuard\Qt5Core.dll" This is in Windows 10, and I've tried the usual: Shut down and reboot the machine, shut off security software, run the installer as Administrator. No luck. All previous updates ran without a hitch. Any ideas on what is going wrong.
  22. Earlier
  23. Hi, may I know which ports are open by default on a dedicated ip server?
  24. My existing gateway device is a sonicwall TZ 100 . I want to introduce a DD-WRT device to let a group of computers go out through Torguard. I followed the setup instructions to setup the DD-WRT router.I have connected the WAN port on it to the switch on my existing LAN. The WAN section of the status page on the DD-WRT shows as connected. However i cannot get on the internet. I can't seem to get past the ip of the DD-WRT router. Any help will be greatly appreciated.
  25. Joe29042934

    Latest version - Could not connect to the VPN management socket

    Works great again, thanks for the fix
  26. Hello all, I have a Asus RT-86U with merling and torguard VPN. The VPN is connected and i have activated Policy rules (strict). I have only one client going through the VPN and this client is added to the routing rules list. The rest of the clients goes on the normal WAN provider. However none of my android mobile phones can connect to the internet. They are showing as connected to the router, but no net access. Mobile phones with apple device works and all computers works. I did also have this problem with my previous TR-66U so its not router specific. Update: Torguard recommends by default "Accept DNS configuration" set to Strict. This had to be changed to exclusive in order to successfully route android devices outside the VPN tunnel. This still prevents DNS leak for the clients routet through the VPN tunnel. Setting the tab to "relaxed" however will give a DNS leak. I guess if one wants to route also the android mobile phone devices through the VPN tunnel have to change the DNS settings in the phone (apple devices work ok). Regards Oddemann
  27. dingbat9000

    TorGuard Client v3.94.0

    Updated Torguard... now I get detection failed... am I doing something wrong?
  28. i would think that my pc should not go online until torguard starts and is online. any way to load TG b4 any browser starts?
  29. BronzeCheetah

    TorGuard Client v3.94.0

    Which Linux systems were used to test the tray icon setting? I am using ubuntu 18.04LTS with the unity desktop and the tray icon shows connection on startup but is invisible in left hand corner of upper taskbar. It does not show up on right hand side with the other icons and calender/time on the upper taskbar.
  1. Load more activity
×