Jump to content
TorGuard
  • 0
Lars A.

TorGuard 4.0.1 with wireguard macOS Screen Sharing issue

Rate this question

Question

Lars A.

Hi,

 

the latest torguard client with wireguard has been really good with bandwith and all but I noticed that I can't seem to do any screen sharing for any of my macOS devices.

Is there any work around regarding this?

Share this post


Link to post
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
Support
21 hours ago, Lars A. said:

Hi,

 

the latest torguard client with wireguard has been really good with bandwith and all but I noticed that I can't seem to do any screen sharing for any of my macOS devices.

Is there any work around regarding this?

 

Sorry for the delay, does this only happen on wireguard or with openvpn as well?

Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
LCJR
On 8/17/2020 at 6:46 PM, Lars A. said:

Piling on to this question.  I agree with Lars A, I too am having the same problem, not only does screen sharing no longer function my Apple HomePod no longer connects.  The issue seems to be any shared device on the same network trying to connect to the main computer where I am running TorGuard.  This problem only began with the latest update with the wireguard feature.  Originally I thought this issue was with Apple however after doing some very basic workarounds after following the suggestions on Apple forums such as disconnecting from TorGuard all streaming/screen sharing etc features are restored.  The issue is with the latest TorGuard update.. Any recommendations on resolving this.. Thanks.

 

EDIT- I found the answer to my issue - Uncheck the firewall in the network tab, viola' ! (this was in an thread)

 

 

 

Quote

Hi,

 

the latest torguard client with wireguard has been really good with bandwith and all but I noticed that I can't seem to do any screen sharing for any of my macOS devices.

Is there any work around regarding this?

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Lars A.

loving this TG client with wireguard, minimal bandwith reduction;

But I noticed if the client is set to autostart/auto-connect on OS startup login, it messes up all other apps during startup thus, making macOS freeze every 2 seconds or worse, gets unresponsive. I have to unplug the ethernet cable to cut trying to connect to the internet, and then macOS quickly resolves all kernel tasks, then I plug it back in to connect.

 

But sometimes, the internet connection isn't resolved and thus plugging the ethernet back in or connecting back to the network freezes the whole thing up. 

Currently, I'm just setting TG client to autostart but not autoconnect, I have to manually connect it through wireguard as a workaround.

 

Anybody else experiencing this issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0
Lars A.
On 8/18/2020 at 3:55 PM, Support said:

 

Sorry for the delay, does this only happen on wireguard or with openvpn as well?

Regards

Sorry for the late reply.

 

Found the workaround by unchecking active firewall.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...