Jump to content
TorGuard
  • 0

Slow upload speed after client update and tap reinstall

Rate this question


puma99dk|

Question

puma99dk|

After I updated the TG Client from the previous version (I don't remeber the exact version I think it was 3.97.4) to version 3.98.2 and TAP driver v9.21.2.

Test system:

AMD Ryzen 3900X, 32GB DDR4-3000, Samsung 970 EVO 500GB NVME, GTX 1080 Ti Hybrid, Windows 10 v1909 OS Build: 18363.752

 

I use to have around 200Mbps up and down sometimes more no issues on dedicated ip

 

Usually I use OpenConnect UDP because gives me the best speed but now not anymore.

 

Tested with UDP/995/SHA1 with cipher AES-128-GCM

9194938764.png

 

Tested with UDP/995/SHA1 with cipher AES-128-GCM with another DNS

9194973036.png

 

Tesed using OpenVPN 2.4.8 with UDP/SHA256 with cipher AES-128-GCM.

[URL=https://www.speedtest.net/result/9195155187]https://www.speedtest.net/result/9195155187.png[/IMG][/URL]

 

Then I tried the Official WireGuard Client v0.1.0 with enabled WireGuard here on TG using Europe-NL1

9195247071.png

 

Using WireGuard speeds are back and latency is better then ever but there is no port forwarding option 😥

After I opened port 22 in the Windows Defender Firewall of In & Outbound connection upload has gone up to about 15Mbps using OpenConnect UDP

9196321665.png

 

I tried disabling Windows Defender Firewall and uninstalling Glasswire but this doesn't give anything really and following what fixed the issue the last time that Andy // Staff posted in a support ticket didn't help and was this:

1) Uninstall all TAP drivers, go to >> Control Panel >> System and Security >> System >> Device Manager - Scroll down to Network Adapters, right click the TAP drivers and uninstall them, deleting the driver too when asked
2) Delete the following folder >> C:\Users\user\AppData\Local\VPNetworkLLC renaming "user" to your OS account name.
3) Open Regedit and delete the following key: HKEY_CURRENT_USER\Software\VPNetworkLLC
4) Reboot (important) and then re-download and install the latest build from here https://torguard.net/downloads.php

 

I hope a friendly soul here on the TG Community forum have something I can try to see if this can get my upload issue fixed because I feel like everything there is a TG Client update and I update I run into issues a couple of days later if not instantly so I feel TG Client updates are getting worse and not better.

 

Link to post
Share on other sites

0 answers to this question

Recommended Posts

There have been no answers to this question yet

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...